A CoreConsult története

Írta Haszpra Olivér

2009

Pász és Olivér találkoznak egy blogolással kapcsolatos közösségi eseményen. Barátságot kötnek.

2014

Szóba kerül, hogy Pász és Olivér saját vállalkozásba fogjanak, de időhiány miatt semmi nem lesz ebből, mivel Olivér elhelyezkedik teljes munkaidőben, és Pász az Endticket nevű startup alapításában vesz részt.

2015

Olivér fejlesztési vezető lesz az Endticketnél, ahol Pász CTO. Már egy éve dolgoznak együtt, amikor megszűnik az Endticket a kezdeti tőke elfogyása miatt. Próbálják megmenteni a céget, de Olivér más vállalathoz szegődik.

2017

Amikor egy új vállalkozás kerül kilátásba, Pász felkeresi Olivért, majd közösen kezdenek el dolgozni e mellékprojekten.

Jól halad a közös munka, és Olivér csakhamar már főállásban dolgozik a projekten. Mindeközben, egy fejlesztőt kereső ügyfél felveszi a kapcsolatot Olivérrel, így Olivér Pászt is magával viszi az új helyre.

Megbízást kapnak egy webes design elkészítésére, így felveszik a kapcsolatot az egyik barátjukkal. Ez vízválasztó, hiszen rádöbbennek, hogy ez már nem csak róluk szól. Nem telik egy sok idő, mire úgy döntenek, hogy csapatokat szerveznek maguk alá.

2018

Olivér és Pász is úgy látják, hogy jól alakul a fejlesztgetés, így közös döntéssel megalapítják a CoreConsult Systems Kft. nevű vállalatot. A következő 6 hónapban egy 27 főből álló csapatot szerveznek meg, miközben megalapozzák cégük pénzügyi stabilitását.

És mi a titkuk? Kiterjedt ismertségi körrel rendelkeznek a korábbi munkahelyeiknek köszönhetően, és mivel szorosan együttműködtek volt kollegáikkal, tudják, hogy mely projectre mely személy lenne a legalkalmasabb. Ez gyors betanulási időt és magas hatékonyságot eredményez.

2019

Úgy döntenek, hogy megszűntetik Pász D-LAN nevű korábbi cégét. Új ügyfeleket szereznek, és elindulnak a mobilfejlesztés irányába.

2020

A jövő kialakítása, felkészülés a külföldi piacok felé való nyitásra, új ügyfelekre, workflow automatizálásra, piaci pozíció megerősítésére, valamint az egyik legnagyobb magyar ügyfél európai terjeszkedésére.

Vissza a bejegyzésekhez