Backend fejlesztés

Írta Haszpra Olivér

Egy modern webes felület, vagy mobil alkalmazás esetén könnyen meghúzható a határ a frontend és a backend között, így mindkét terület fejlesztését az ahhoz legjobban értő emberekkel lehet kiszolgálni, valamint ugyanaz a backend kiszolgálhatja a webes frontendes, Androidot és iOS-t is, nem beszélve arról, hogy akár 3rd party site-ok és alkalmazások integrációját is lehetővé teszi.

A CoreConsult örömmel vállalja a legkülönbözőbb backendek, REST API-k, GraphQL API-k elkészítését, legyen szó Scala, Java, C#, ASP.NET, PHP, Python, nodejs (JavaScript/TypeScript) nyelvek/környezetek bármelyikéről.

Teljes körű IT üzemletetési szolgáltatásokat tudunk nyújtani, a fejlesztési, tesztelési és éles környezet kialakításától, azok felügyeletén és karbantartásán át SLA-k menedzselésééig.

Szívesen foglalkozunk olyan backendekkel is, amik komolyabb terhelésnek vannak kitéve, skálázhatóak, az adatokat optimalizáltan mentin és keresik, nemcsak SQL (MSSQL, MySQL, Oracle, PostgreSQL) adatbázisokban, hanem noSQL-ben is (Elastic, Mongo stb.), full text keresőkbe (Solr, Sphinx), message queue-kba (Kafka stb), in memory cache-ekbe (memcached, memcache).

A backendet tesztlefedettség tekintetében az ügyfél és a projekt igényei, prioritásai mentén alakítjuk ki. Ha az idő és büdzsé nem akadály, a stabilitás a top1 szempont, a rendszert fejleszthetjk TDD-ben, tipikusabb projektek esetében pedig megtámogathatjuk a kritikus részeket kielégítő tesztlefedettséggel.

Intuitíven ill megállapodás/igény szerint készíthetünk integrációs, end to end, vagy unit teszteket, melyek a fejlesztés és karbantartás során végig gondoskodnak arról, hogy a projekt egyfelől megbízható minőségben készüljön, másfelől a szállítás és fejlesztés kiszámíthatóbb határidőkkel és határidőbecslésekkel dolgozzon. A tesztek folyamatos karbantartása megelőzi váratlan hibák felbukkanását, a sok projekten tapasztalható tűzöltás jellegű munkákat.

Vissza a bejegyzésekhez