Backend development

Written by Olivér Haszpra

This content is not available in your selected language. We display it in its original language.

Egy modern webes felület, vagy mobil alkalmazás esetén könnyen meghúzható a határ a frontend és a backend között, így mindkét terület fejlesztését az ahhoz legjobban értő emberekkel lehet kiszolgálni, valamint ugyanaz a backend kiszolgálhatja a webes frontendes, Androidot és iOS-t is, nem beszélve arról, hogy akár 3rd party site-ok és alkalmazások integrációját is lehetővé teszi.

A CoreConsult örömmel vállalja a legkülönbözőbb backendek, REST API-k, GraphQL API-k elkészítését, legyen szó Scala, Java, C#, ASP.NET, PHP, Python, nodejs (JavaScript/TypeScript) nyelvek/környezetek bármelyikéről.

Teljes körű IT üzemletetési szolgáltatásokat tudunk nyújtani, a fejlesztési, tesztelési és éles környezet kialakításától, azok felügyeletén és karbantartásán át SLA-k menedzselésééig.

Szívesen foglalkozunk olyan backendekkel is, amik komolyabb terhelésnek vannak kitéve, skálázhatóak, az adatokat optimalizáltan mentin és keresik, nemcsak SQL (MSSQL, MySQL, Oracle, PostgreSQL) adatbázisokban, hanem noSQL-ben is (Elastic, Mongo stb.), full text keresőkbe (Solr, Sphinx), message queue-kba (Kafka stb), in memory cache-ekbe (memcached, memcache).

A backendet tesztlefedettség tekintetében az ügyfél és a projekt igényei, prioritásai mentén alakítjuk ki. Ha az idő és büdzsé nem akadály, a stabilitás a top1 szempont, a rendszert fejleszthetjk TDD-ben, tipikusabb projektek esetében pedig megtámogathatjuk a kritikus részeket kielégítő tesztlefedettséggel.

Intuitíven ill megállapodás/igény szerint készíthetünk integrációs, end to end, vagy unit teszteket, melyek a fejlesztés és karbantartás során végig gondoskodnak arról, hogy a projekt egyfelől megbízható minőségben készüljön, másfelől a szállítás és fejlesztés kiszámíthatóbb határidőkkel és határidőbecslésekkel dolgozzon. A tesztek folyamatos karbantartása megelőzi váratlan hibák felbukkanását, a sok projekten tapasztalható tűzöltás jellegű munkákat.

Back to the posts